Onze

Dirigent

Arne Adriaenssens

Arne begon in de muziekschool van Brasschaat op trompet. Na 5 jaar ruilde hij de trompet voor de trombone. Toen hij 16 was zette hij zijn eerste stappen als dirigent bij het instaporkest van Koninklijke Harmonie Concordia uit Gooreind, Wuustwezel. Datzelfde jaar werd hij tweede trombonist bij het filharmonisch jeugdorkest van Vlaanderen. Dit werd gedirigeerd door Robert Groslot.

Na zijn middelbare studies, ging Arne naar het koninklijk conservatorium van Brussel. Daar ruilde hij de trombone om voor de bastrombone. Hij ging spelen in verschillende amateurorkesten van hoog niveau: het Vlaams fanfare orkest en Festival Brassband.

Gedurende de drie meester jaren (licenties) slaagde hij er telkens in een stageplaats bij het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen (nu deFilharmonie) te bemachtigen. In zijn voorlaatste jaar won hij de prestigieuze Precker – prijs voor koperblazers, uitgereikt door het conservatorium.

Sinds 2004 is Arne onafgebroken aan de slag geweest als dirigent van amateurverenigingen. Al enkele jaren bij de Koninklijke Fanfare ‘Het Werk der Toekomst’ uit Beerse en vanaf 2018 bij de Koninklijke Fanfare “De Eendracht” Dessel.

Om af en toe stevig uit te blazen is hij sinds 2016 spelend lid bij Brassband Scaldis uit Hoboken.

ArneAdriaansen
Scroll naar boven